Ansell

Ansell är ett australiskt gummiföretag som grundades 1929. De var tidigare kända för att tillverka kondomer, men detta såldes senare av. Idag tillverkar Ansell arbetshandskar för alla ändamål inom industrin och de är marknadsledande framför allt inom läkemedelsindustrin, men även inom handskar för industriellt bruk.

Ansell är mer än bara gummihandskar

Ansell grundades 1929, men det är inte därifrån de fick sitt namn idag. Genom tiden har Ansell legat under Dunlops däcktillverkare och det var först 2002 som Ansell bildades som ett eget varumärke igen.

Ansell är mest kända för deras tidigare produktion av kondomer som såldes över hela världen. Denna avdelning har dock sålts av, då Ansell valde att fokusera på sina handskar inom läkemedelsindustrin samt livsmedelsindustrin och för användning som arbetshandskar.

Idag upptar Ansell en stor del av marknaden, framför allt inom läkemedelsindustrin, där de tillverkar och levererar handskar till sjukhus och kliniker världen över.

Sedan 2011 har Ansell förvärvat andra företag för att täcka ett större spektrum inom personlig skyddsutrustning och idag har de både skyddsdräkter och allt inom handskvärlden.

ansell