Flexhandskar

Flexhandskar är en slitstark fingerdoppad stickad handske som vanligtvis är gjord av en blandning av lycra och nylon och med nitrilbeläggning. Flexhandskar är de mest använda handskarna i branschen och av goda skäl. De är bekväma och tuffa med bra känsla och ett bra grepp.

Flexhandskar - En standard inom handskar

Flexhandskar inkluderar alla handskar som påminner om de populära MaxiFlex-handskarna, som var den populäraste handsktypen och myntade namnet på denna typ.

I andra länder är handsken inte känd under detta namn, men här i Norden är den populära handsken och alla av samma slag kända under namnet Flex.

Handsken är en PU-doppad handske som med sina egenskaper ger både komfort, skydd och god överföringsförmåga. Du har därför ett bra grepp om saker och extra skydd för handen.

Alla de stora tillverkarna har idag en Flex-handske, som ligger nära den ursprungliga MaxiFlex-handsken. Dessa är ofta av samma kvalitet men kan fås till ett billigare pris. Flexhandskar är PU-handskar och är antingen enkeldoppade eller dubbeldoppade i beläggning.

Flexhandskar finns i alla branscher idag. Särskilt inom byggbranschen är den populär som monteringshandske, då den hanterar både sten, mursten, murbruk, verktyg, trä och tegel med bra känsla, då den ligger nära handen.

flexhandskar