Nitrilhandskar

Nitrilhandskar är prisvärda snäva handskar med kliniska egenskaper. Nitrilhandskar används ofta när man inte vill att något ska komma i kontakt med huden. Nitrilhandskar är vanligtvis engångshandskar.

Nitrilhandskar som engångs- och flergångshandskar

Nitrilhandskar används i stor utsträckning inom en rad industrier. Nitrilhandskar tillverkas antingen som en fristående handske eller som en handske med en nitrilbeläggning. Nitril är en kemisk förening som på många sätt liknar naturgummi, känt som latex. Nitril har dock egenskapen att det inte orsakar allergier, vilket kan hända med latexallergier.

Detta gör nitril till det perfekta valet för alla som behöver använda handskar dagligen och inte vill utveckla en latexallergi på lång sikt.

Nitrilhandskar är oftast engångshandskar och är både billiga och slitstarka. De kan tillverkas för att matcha olika krav, t.ex. FDA vilket gäller hantering av livsmedel, eller EU-förordning 1935/2004 vilket är en giltig norm för detsamma här i Europa.

Nitrilhandskar måste hållas borta från solljus och måste bytas efter varje användning. Engångshandskar får inte delas av flera personer och ska under alla omständigheter kastas bort efter användning. För att se fler egenskaper hos våra handskar kan du klicka på varje enskild handske.

Vill du veta mer om vilken handske som passar dina behov bäst kan du kontakta oss. Vi kan våra produkter och vi är redo att guida dig.

nitrilhandskar